Reports ShoppingTomorrow

From EcommerceWiki

Alle bluepapers van ShoppingTomorrow

Op deze pagina vind je alle volledige bluepapers van het ShoppingTomorrow-programma. Hieronder staan ze allemaal weergegeven, maar via de onderstaande filters kun je specifieker zoeken. Zorg er dan wel voor dat de filter onder Partners op ShoppingTomorrow staat.


Big Data en Analytics – Kansen in Big Data en Analytics en Pricing

29 May 2016, Blue Paper, Document, pages

Big data pricing: dezelfde prijsvraagstukken met meer data- en

analysemogelijkheden

Prijs was altijd al een van de belangrijkste P’s uit de marketingmix. Internet heeft enorme boost gegeven aan transparantie en vergelijkbaarheid van prijzen. Een goede prijsstrategie en executie zijn in de digitale wereld dus nog belangrijker dan dat zij al waren. Bij het maken van de bluepaper is heel lang gezocht naar een overzicht van nieuwe en relevante pricingonderwerpen. Een algemeen toepasbaar overzicht dat relevant is voor alle branches in alle bedrijfsgroottes en pricing in alle stadia van volwassenheid behandeld bleek niet mogelijk.

Traditionele pricingvraagstukken met nieuwe online- en big data-mogelijkheden Deze bluepaper bevat daarom niet een geheel nieuwe lijst, maar juist een overzicht van bestaande vraagstukken. Bij ieder vraagstuk is beschreven wat de relevantie en veranderende context van die vraag is. Daarnaast zijn een aantal inspirerende cases die de lezer aanmoedigen om dit bestaande vraagstuk vanuit een nieuw gezichtspunt te beantwoorden.

Tags: Web Analytics and Big Data, Retail/Brand - Other, Dutch
Partners: Cendris, VODW Digital, ShoppingTomorrow
Authors: Riens Koopman, Marcel van Brenk

Download report

Big Data en Analytics – Customer Profiling

29 May 2016, Blue Paper, Document, pages

In deze bluepaper staat de marketingstrategie waar het bepalen van je doelgroep

en het inrichten van een efficiënte en effectieve marketing mee start, namelijk Customer Profiling, centraal. Er wordt dieper ingegaan op de definitie van Customer Profiling en de stappen die een organisatie moet nemen om te komen tot Customer Profiling. Daarnaast worden de concrete verschillen tussen b2b en b2c en tussen online en offline profiling beschreven en ten slotte waar het op dit gebied naartoe gaat. Het is bekend dat organisaties op hele verschillende niveaus acteren als het gaat om Customer Profiling. Deze bluepaper richt zich vooral op retailers die op dit gebied nog niet (zeer) vergevorderd zijn of hiermee zelfs nog moeten starten.

Tags: Web Analytics and Big Data, Retail/Brand - Other, Dutch
Partners: Cendris, VODW Digital, ShoppingTomorrow
Authors: Riens Koopman, Marcel van Brenk

Download report

Big Data en Analytics – Analytics in een omnichannel wereld

29 May 2016, Blue Paper, Document, pages

De consument van vandaag gedraagt zich steeds meer omnichannel. Hij beweegt

voortdurend van kanaal naar kanaal, zelfs binnen een transactie, waardoor een traditionele multichannel benadering niet meer afdoende is om de consument goed in beeld te krijgen en hem effectief te kunnen benaderen. Om een beweging naar omnichannel analytics teweeg te brengen wordt een stap-voor-stap-benadering aanbevolen. Deze bluepaper geeft handreikingen voor omnichannel analytics van single- naar multichannel data, van geaggregeerd naar persoonsniveau waar mogelijk met verrijking van externe databronnen. Gebruik van mobiele telefoons en het Internet of Things maken data in de toekomst nog rijker. Maar alle data en dataanalyses ten spijt, omnichannel analytics creëert enkel daadwerkelijk toegevoegde waarde als de analytics aansluiten bij de bedrijfsstrategie en actiegerichte inzichten leveren waarbij de menselijke component in de vorm van creativiteit en passie essentieel zijn.

Tags: Web Analytics and Big Data, Retail/Brand - Other, Dutch
Partners: Cendris, VODW Digital, ShoppingTomorrow
Authors: Riens Koopman, Marcel van Brenk

Download report

The Future of Shopping

7 April 2016, Presentation, Presentation, pages

Tags: Ecommerce Basics, Retail/Brand - Other, English
Partners: Impact, ShoppingTomorrow, Ecom.lu
Author: Jorij Abraham

Download report

Delivery en Service – Delivery as a service

10 March 2016, Blue Paper, Document, 17 pages

Deze bluepaper is opgemaakt uit vier kleinere bluepapers van de expertgroep Delivery

& Service. Het eerste hoofdstuk gaat in op de wens van de klant om volledige controle te hebben over aflevermoment en locatie. Hoe kan dit efficiënt worden aangeboden? Het tweede deel geeft vier concrete adviezen over het beter inrichten van de last mile. Vervolgens laat de expertgroep zien hoe meer inzicht in retouren de winstgevendheid kan vergroten. Ten slotte gaat het laatste hoofdstuk in op een nieuwe ontwikkeling binnen delivery: Cargo Hitching.

Tags: Delivery and Service, Retail/Brand - Other, Dutch
Partners: ShoppingTomorrow, Post NL, ConQuaestor
Authors: Caroline Prick, Maarten van Ierschot, Barbara den Ottolander, Marcel van Trier

Download report

Big Data en Analytics – Aanbevelingen aan de klant: een pragmatische aanpak

10 March 2016, Blue Paper, Document, 14 pages

Steeds meer retailers, zeker die ecommercesites hebben, maken gebruik van

recommendation engines om klanten te helpen in het koopproces. Dit gebeurt door relevantere producten te tonen op basis van klik-en-koopgedrag, alsmede via productkenmerken en reviews. De waarde hierin voor retailers is duidelijk: klanten komen vaker naar de winkel, converteren meer en genereren hogere bonbedragen.


Deze paper beschrijft hoe bedrijven recommendation engines kunnen inzetten in hun organisatie. Er zijn verschillende succesvolle voorbeelden die met succes deze methodes toepassen om klanten effectiever te converteren. Maar niet alleen de grote retailers als bol.com of Amazon kunnen dit toepassen. Er zijn steeds meer mogelijkheden voor kleinere organisaties om gebruik te maken van deze methodes.

Tags: Web Analytics and Big Data, Retail/Brand - Other, Dutch
Partners: ShoppingTomorrow, VODW Digital, Cendris
Authors: Riens Koopman, Marcel van Brenk

Download report

Branding en Loyalty – De consument aan het roer

10 March 2016, Blue Paper, Document, 13 pages

Hoe kun je als bedrijf sturen op het inzetten van de juiste marketingactiviteiten zodat

deze én in lijn zijn met je merk én een optimaal resultaat bieden op het gebied van loyalty-gedrag? Loyaliteit wordt beïnvloed door alle onderdelen van de organisatie. Of het nu gaat om verkoop, marketing, communicatie, klantenservice of logistiek. De customer journey helpt je om de oriëntatie- en aankoopfunnel van je bestaande klant in kaart te brengen en je activiteiten en communicatie hier zodanig op aan te laten sluiten, dat klanten voor je merk blijven kiezen. Deze bluepaper biedt een praktische uitwerking met een helder stappenplan en succesvolle praktijkcases.

Tags: Digital Branding, Retail/Brand - Other, Dutch
Partners: ShoppingTomorrow, Sanoma, Deloitte Digital
Authors: Annette Knijnenberg, Thomas Veltman

Download report

Omnichannel Organisatie – Succesvol transformeren naar een omnichannel organisatie

7 March 2016, Blue Paper, Document, 12 pages

Succesvolle retailers omarmen de principes van omnichannel organisatie. Ze integreren de voordelen van het fysieke retailmodel met de mogelijkheden van de informatie-rijke klantervaring van online winkelen. Echter, het lukt nog weinig traditionele retailers om de slag naar omnichannel retail succesvol te maken. De vraag is: hoe leid je een organisatie succesvol naar een omnichannel toekomst?

In de bluepaper van Omnichannel Organisatie worden de belangrijkste randvoorwaarden voor succesvolle veranderingen besproken. Aan de hand van deze randvoorwaarden is een checklist opgesteld voor de omnichannel programmamanager. Een handleiding voor omnichannel succes.

Tags: Omnichannel Organization, Retail/Brand - Other, Dutch
Partners: ShoppingTomorrow, DHL Parcel, RevelX, DynaGroup
Authors: Hans Dijkzeul, Martijn Duynstee, Matthijs Rosman

Download report

The New Store – Hoe kun je met technologie inspelen op consumentenbehoeften?

7 March 2016, Blue Paper, Document, 15 pages

Veel retailers worden geconfronteerd met veranderend consumentengedrag.

Technische ontwikkelingen gaan snel en worden massaal omarmd door de consument. Hoe kan de retailer hierop inspelen in de fysieke winkel? Welke technieken zijn zinvol om in te zetten en hoe meten we hoe effectief ze bijdragen aan de doelstellingen? In deze bluepaper vind je antwoorden op deze en andere vragen.

Tags: The New Store, Retail/Brand - Other, Dutch
Partners: ShoppingTomorrow, Centric

Download report

Future Retail City Center – What does the future city centre look like?

7 March 2016, Blue Paper, Document, 12 pages

Politicians, the media and especially retailers pay a lot of attention to tackling the vacancy of retail spaces and improving the retail landscape. A different organisation of city centres is needed: a city that is ready for the consumer of 2030. However, who is this consumer exactly? That question, as well as the consequences of the answer for the city centre, is at the centre in this bluepaper by the Future City Centre expert group.

Tags: The Future Retail City Center, Retail/Brand - Other, English
Partners: CCV, Innopay, ShoppingTomorrow
Authors: Enny van de Velden, Shikko Nijland

Download report